|
İş Sahibi | : | Akdağlar İnşaat | Proje Türü | : | Turizm | Proje Durumu | : | Devam Ediyor | Konum | : | İstanbul / Türkiye | Alan | : | 28.361,2m² | İşler | : | Ön Tasarım | Tasarım | : | Ali Manço | Tasarım Ekibi | : | Zühtü Usta, Zeynep Ceren Erdinç | Yayınlar | : | SERBEST MİMAR, Sayı: 14-15 / Sayfa: 8-9 » indir
| Açıklama | : | Bodrum ve normal katları dört yıldızlı iş oteli olarak tasarlanan yapının zemin katı, arsanın her iki yanında uzanan Yeni Yol Sk. ile Pir Hüsamettin Sk.’ı birbirine bağlayan bir pasaj olarak planlanmıştır. Pir Hüsamettin Sk. üzerindeki ticari yapıların da yakın gelecekte dönüşümü ile her iki sokak arasındaki yaya dolaşımının önemli ölçüde artacağı öngörülmektedir. Proje arsası üzerinde oluşturulacak sokak boyunca kamuya açık alışveriş ve yeme-içme mekanları yer alacak, böylelikle Yeni Yol Sk. üzerindeki iş merkezleri ile Pir Hüsamettin Sk. üzerinde girişi yer alan Bilgi Üniversitesi kampüsü yaşayan bir açık alan ile birbirine bağlanmış olacaktır.
Otelin kapalı havuz, spa, spor merkezi ve hamamdan oluşan wellness center’ı bodrum katta yer alacaktır.
Giriş kat üzerinde bulunan bölünebilir çok amaçlı salon ve fuaye, gerek otel müşterilerine gerekse dışarıdan gelecek kişi ve kurumlara hizmet edecektir. Çok amaçlı salon üzerindeki bahçe çatı otelin rekreasyon alanı olarak kullanılacaktır.
Otelin çatı katında Haliç manzaralı bir restoran planlanmıştır.
|
|